Kilpailutoiminta


Koiviston Iskun pyöräilyjaosto on järjestänyt kansallisia kilpailuja vuodesta 1994 alkaen. Vuosittain järjestetään useita kilpailuja.

 

LATTOMERIAJO

Lattomeriajo on järjestetty keväisin vuodesta 1999 alkaen. Aluksi Lattomeriajo oli kauden avaava aluekilpailu mutta parin kolmen vuoden jälkeen kilpailu alkoi vetää pyöräilijöitä myös Satakunnan ulkopuolelta ja

kilpailusta tehtiin kansallinen kalenterikilpailu, jonka suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja Lattomeriajosta on muodostunut kotimaisen kilpailukauden avaava kevätklassikko. Viime vuosina osanottajamäärä on ollut noin 150-180 kilpailijaa. Vuonna 2014 kilpailu oli myös maantiecupin osakilpailu.

Lattomeriajon alasivulle tästä.

 

SATAKUNNAN AJOT

Vuodesta 1994 alkaen on ajettu Satakunnan Ajoja. Kilpailu on yleensä ollut etappikilpailu mutta muutamia kertoja kilpailu on järjestetty yksipäiväisenä maantieajoja. Myös Satakunnan ajo on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä kesän arvostetuimmista kilpailuista. Satakunnan ajot on ollut usein myös Maantiecupin ja Mastercupin osakilpailu. Satakunnan Ajoja on vuosien varrella järjestetty Porissa, Harjunpäässä, Kaasmarkussa ja Noormarkussa.

Satakunnan ajojen alasivulle tästä.

 

SM-KILPAILUT

Koiviston Isku on myös arvostettu SM-kilpailujen järjestäjä. Olemme järjestäneet 2000-luvulla useita SM-kilpailuja. SM-kilpailujen omille sivuille pääset vasemman reunan navigaatiosta.

Paritempon SM 2001
Elokuussa 2001 järjestettiin Paritempon SM-kilpailut Ulvilan Harjunpäässä, joka on tuttu paikka myös lukuisten Satakunnan Ajojen  kilpailupaikkana.

Kortteliajon SM 2002

Seuraavaksi oli vuorossa Kortteliajon (Criteurium) SM-kilpailut elokuussa 2002 Porin urheilukeskuksessa Karhuhallin toimiessa kilpailukeskuksena.

Maantiepyöräilyn SM 2008

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut olivat vuorossa kesäkuussa 2008. Pyöräilyjaosto päätti järjestää rohkeasti kilpailut Porin keskustan tuntumassa ja kilpailun maalisuorana toimi Eteläranta, joka on monille tuttu myös Jazzkatuna Jazzfestivaalien aikana. Kilpailuviikonvaihde aloitettiin aika-ajoilla, joiden mestaruuksista kilpailuun Harjunpään ja Harjakankaan teillä. Aika-ajoissa kilpailukeskus oli Harjunpään kouu. Launtain ja sunnuntain maantieajot ajettiin kauniilla kaupunkireitillä Eteläranta - Kirjurinluoto - Länsitie - Hyvelä - Pormestarinluoto - Eteläranta reitillä. Reitti oli melko tasainen mutta kortteliajo tyylinen reitti sai kiitosta kilpailijoilta ja yleisöltä. Kilpailureitti oli kilpailun ajaksi muutettu yksisuuntaiseksi, jolla voitiin turvata ajajien turvallisuus vilkkaalla kaupunkialueella. Kilpailureitin varrella oli noin seitsemänkymmentä liikenteenohjaajaa ja saman verran tilapäisiä pakollinen ajosuunta ja kääntyminen kielletty -liikennemerkkejä. Eteläranta oli koko kilpailujen ajn suljettu muulta liikenteeltä ja linja-autoreittejäkin muutettin kilpailujen ajaksi. Hyvin onnistueet kilpailut vaativat kaikkiaan noin 120 talkoolaista.

Maantiepyöräilyn SM 2013
Noormarkun keskustassa järjestettin kesäkuussa 2013 seuraavat Iskun järjestämät SM-kilpailut. Perjantain aika-ajot ajettiin Noormarkun ja Lassilan välisellä Laviantiellä.

Lauantain ja sunnuntain kilpailureitti kiersi Noormakun keskustan halkovaa tietä ja välillä käytiin asuntoalueilla ja osin myös valtatie 23:a pitkin. Reitti oli varsin onnistunut vaikka korkeuserot tälläkin reitillä olivat melko pieniä. Kilpailujen ajaksi taas muutettiin osa kilpailureitistä yksisuuntaiseksi ja lisäksi hankittiin viranomaisilta lupa sulkea moni reittiin liittyvä katu ja tie. Liikennejärjestelyt olivat taas mittavat ja kilpailureitin varrelle tuotiin yli 60 liikennemerkkiä ja liikenteenohjaajia tarvittiin yli viisikymmentä ja kaikkiaan talkooväkeä oli yli sata. Kilpailut saivat taas paljon kiitoksia mm. noormarkkulaisilta ja myös kilpailijat ja muut osallistujat olivat tyytyväisiä.

Paritempon SM 2013

SM-aika-ajojen reitillä ajettiin elokuun lopussa SM-paritempo. Kilpailujärjestelyt sujuivat rutiinilla tutussa paikassa.

Kortteliajon SM 2015

Pyöräilyjaostossa oli muhinut jonkin aikaa ajatus, että Reposaari olisi oiva paikka järjestää pyöräilykilpailut mutta maantiekilpailu- tai aika-ajoreitti olisi vaikea tehdä mutta saaren asvaltoiduilla pääkaduilla olisi hyvä paikka korttelikilpailulle. Paikalliset järjestöt Reposaari-yhdistys ja Reposaaren Kunto olivat halukkaita yhteistyöhön ja antoivat talkooapua järjestelyihin. Kilpailut järjeestiin heinäkuussa 2015 aurinkoisessa Reposaaressa.

Maantiepyöräilyn SM 2018

Maantiepyöräilyn suomenmestaruuksista ajetaan taas Noormarkussa 15.-17.6.2018. Kilpailun omalla sivulla tarkempia tietoja.

 

MUITA KILPAILUJA

PORI GP

Vuosina 2004 - 2006 järjestettiin Preiviikissä Pori GP -kilpailut. Kilpailukeskuksena toimi Preiviikin urheilukenttä ja kilpailureitti oli noin 24,5km pitkä Preiviiki-Leppäkorpi-Viasvesi-Makholma-Preiviiki lenkki. Kilpailu oli Shimano maantiecupin osakilpailu sekä Mastercupin osakilpailu vuonna 2006.

Samalla reitillä on järjestetty myös mm. ISM-kilpailut vuonna 2007. Pori GP:n tulokset löytyvät tulosarkistosta.

MASSI XCO

Koiviston Iskun 85-vuotisjuhlakilpailuna 2012 järjestettiin XCO-kilpailu Massi XCO. Kilpailukeskuksena toimi Massin liikuntakeskus Ulvilassa. Massin maastot sopivat hyvin XCO-kilpailulle korkeuserojensa puolesta ja Massin majalla on hyvät puitteet kilpailukeskukselle. Massi XCO:n tulokset löytyvät tulosarkistosta.

ILPON TEMPO

Kesällä 2016 järjestettiin ensimmäinen Ilpon Tempo Harjunpään ja Kullaan välisellä tiellä. Kilpailu sai hyvän vastaanoton ja reitti on mukavan vaihteleva: vähän mäkeä, mutkia, metsää ja paikoin peltoaukeita. Kilpailussa on kaikki sarjat junioreista ikämiehiin.

Ilpon tempon alasivulle tästä.