Vuosi 2016


MARRASKUU


LOKAKUU


SYYSKUU


ELOKUU

13.8.2016
TOUR OF SZEKLERLAND (2.2)

 

6.8.2016

BLIZ-MERIDA  UKRAINASSA

6.8. ajettiin Tour de Ribas (1.2) 154,1 km kilpailu, jossa Matti Manninen ajoi seitsemänneksi ja seuraavana päivänä oli vuorossa Odessa GP (1.2) 141,7 km kilpailu, jossa Matti oli yhdeksäs.


HEINÄKUU


KESÄKUU

22.6.2016

SM-AIKA-AJON HOPEAA TOMMI MARTIKAISELLE
Tänä vuonna SM-aika-ajo ajettiin keskiviikkona 22.6. Turun Kakskerrassa 15 km reitillä, joka ajettiin kolmmen kertaan. Miesten aika-ajon voitti Samuel Pökälä, joka voitti reilulla minuutilla toiseksi tulleen Tommi Martikaisen ja kolmanneksi ajaneen Sasu Halmeen.

 

19.6.2016

MATTI MANNINEN VOITTI SATAKUNNAN AJOT

Skoda Maantiecupin neljäntenä osakilpailuna 23. Satakunnan ajot ajettiin viime vuotiseen tapaan Noormarkussa Urheilutalon toimiessa kilpailukeskuksena. Lauantaina aloitettiin 5km mittaisella prologilla. Iltapäivällä oli korttelikilpailu Rauhalammin teollisuusalueella ja sunnuntaina maantieajo perinteisellä 37 km Noormarkku-Palus-Harjunpää-Ruosniemi lenkillä.
Prologilla nopeimpia olivat TWL ja Gif-Chebicin ajajat ja Matti jäi kärjestä 30 sekuntia ajettuaan maantiepyörällä muiden kärkimiesten ajaessa tempopyörällä.
Iltapäivällä oli 40 km kortteliajo reilun 1km nopealla radalla. Irtiottoja ei syntynyt useista yrityksistä huolimatta ja kilpailu päättyi massakiriin, jonka vei Roope Nurmi. Matti kärsi teknisistä murheista jäi neljänneksitoista.
Sunnuntaina ajettiin maantie-etappi, jolla nähtiin irtiottoja. Pitkään irtiotossa olivat Lauri Seppä ja Jesse Kaislavuo. Viimeisen kierroksen aikana takaa-ajoon ryhtyi pieni joukko, johon kuului myös Matti Manninen. Lauri Seppä putosi Kaislavuon kyydistä ja pian sen jälkeen yksinäiseen takaa-ajoon irronnut Matti Manninen saavutti Kaislavuon ja tiputti hänet ja ajoi soolona maaliin. Voittaen etapin ja samalla kokonaiskilpailun.

 

12.6.2016

PORVOON AJOT

Tommi Martikainen oli lopulta 16. Porvoon ajoissa kärsittyään lopussa rengasrikon. Tommi oli pitkään irtiottoryhmässä mutta noin 50 kilometriä ennen maalia Juho Hänninen lähti yksinäiseen irtiottoon. Takaa-ajavasta ryhmästä Samuel Pökälä lähti tavoittemaan Hännistä ja onnistuikin saavuttamaan Hännisen ja ajoi voittoon lopulta soolovoitoon. Hänninen tuli toiseksi.Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=-CcTfLXpATA


12.6.2016
KILPAILUJA TANSKASSA
Matin tiivis ohjelma jatkui Tanskassa ajetuilla kovatasoisilla (1.2) kilpailuilla. Eilen oli vuorossa Fyen Rundt - Tour of Fyen ja tuloksena 15. sija tänään ajetussa GP Horsens Posten -kilpailussa Matti oli myös viidestoista.

 

5.6.2016

BLIZ-MERIDAN UKRAINAN KILPAILUT AJETTU

Eilen Matti Manninen ajoi Eurooppa Touriin kuuluvan GP 0f Vinnytsia (1.2) kilpailun ja sijoittui kuudenneksitoista. Tänään GP of ISD:ssä (1.2) Matti oli kymmenes.

5.6.2016
ILPON TEMPON VOITTI TOMMI MARTIKAINEN

Ilpon Tempoon osallistui mukavasti osanottajia. Kilpailussa oli neljä matkaa. Nuorimmat ajoivat 5km ja muilla matkana oli joko 10, 20 tai 30 km. Miesten 30 km matkalla ylivoimainen voittaja oli Tommi Martikainen, jonka mielestä Harjunpään ja Kullaan välillä ajettava reitti on yksi maamme mukavimpia temporeittejä. Toinen oli Antti Palonen ja kolmas Jarkko Niemi. Naisten kärkikolmikko oli Merja Särkioja, Outi Jussila ja Sanna Juujärvi-

 

2.6.2016

TOUR OF UKRAINA (2.2) AJETTU

Matti Mannionen sijoittui Tour of Ukrainan kokonaiskilpailussa sijalle 20. Etappisjoitukset olivat 12, 47, 7

ja 47.


TOUKOKUU

29.5.2016
MATTI VOITTI TARTON RATTARALLIN

Matti Manninen voitti Tartossa kuntoajon yhteydessä ajetun kilpailun, johon osallistui suuri osa Tour of Estonian osanottajista.


28.5.2016
TOUR OF ESTONIA (2.1)  AJETTIIN 27-28.5
Matti Manninen oli kahdestoista ensimmäisellä Tallinna - Tarto etapilla ja Tarton kaupungissa ajetussa Tarto GP:ssä Matti oli yhdestoista ja kokonaistuloksissa Matti sijoittui kuudenneksitoista.

23.5.2016
MATTI MANNINEN VOITTI RUOTSIN MAANTIECUPIN 2. OSAKILPAILUN
Matti voitti Swedish Cupin Vänersborgissa. Seuraava kilpailu on Tour of Estonia (UCI 2.1). Alla video eilisen kilpailun lopusta.
Swedish cup#2


18.5.2016
ILPON TEMPON ILMOITTAUTUMINEN AVATTU
Koiviston Iskun pyöräilyjaosto järjestää sunnuntaina 5.6. klo 12 Harjunpäässä Ilpon Tempon, jossa on kaikki luokat ja matkat ovat 5-30 km. Kilpailureitti on Kullaantie, jolla ajetaan  2,5-15 km luokasta riippuen kääntöpaikalle ja paluu samaa reittiä takaisin.
Jo 23. kertaa ajettava Satakunnan Ajot -etappikilpailu ajetaan juhannusta edeltävänä viikonloppuna 18.-19.6. Noormarkussa. Kilpailussa on lauantaina 5km prologi ja korttelikilpailu ja sunnuntaina ajetaan yhteislähtökilpailu 37km maanatiereitillä.

 

15.5.2016
MATTI MANNINEN NELJÄS 108. SKANDINAVIAN RACE -KILPAILUSSA (UCI 1.2) UPSALASSA

193,5km kilpailuun starttasi 120 pyöräilijää, joista vain 53 ajoi maaliin. Kilpailun kovuudesta kertoo 67 ajajan keskettäminen. Matti ajoi kilpailun voittaneen Syver Waerstad Wesgaardin (Team Ringariks-Kra) kanssa samalla ajalla. eljäs sijNa toi Matille UCI Europa tour -sarjaan kuuluvasta kilpailusta 20 UCI pistettä.

Skandinavian Race on ilmeisesti ainakin Euroopan vanhin yhtäjaksoisesti jäljestetty maantiepyöräilykilpailu- Se on järjestetty Upsalassa vuodesta 1909 alkaen joka vuosi .


HUHTIKUU

17.4.2016
KOTIMAAN MAANTIEKAUSI AVATTIIN LATTOMERIAJOLLA
Lattomeriajon päälähdön M-elitesarjan voitti Sami Tiainen (TWL), jolle voitto oli jo kolmas. Toinen oli Mika Simola /TuUL) ja kolmas Jesse Kaislavuo /TWL).

12.4.2016

18. LATTOMERIAJOSSA RUNSAS OSANOTTO

Maantiepyöräilykauden odotettu avauskilpailu ajetaan sunnuntaina. Pienestä aluekilpailusta kotimaiseksi kevätklassikoksi kasvanut Lattomeriajo ajetaan jo 18. kertaa. Nyt toista kertaa kilpailukeskuksena on Kaasmarkun koulu ja 25km reitti kulkee Ulvilassa ja Nakkilassa. Kilpailuun on nyt ilmoittautunut noin 170 osanottajaa. Kilpailussa on uutuutena uusi kilpailuluokka (kategoria3), joka on tarkoitettu aloitteleville kilpapyöräilyn harrastajille. Tähän luokkaan on ilmoittautunut 23 osanottajaa. Lattomeriajon sivulla tarkemmat tiedot kilpailusta.

10.4.2016

MAROKON YMPÄRIAJO PÄÄTTYI

Matti Manninen oli viimeisellä etapilla 24. ja sijoittui kokonaiskilpailussa 18. ja jäi kilpailun voittaeesta Stefan Schumacherista 6.33 minuuttia.

8.4.2016

MATTI MANNINEN TOINEN MAROKON YMPÄRIAJON 7. ETAPILLA
Kymmenen etapin 29.Tour du Maroc -kilpailussa (UCI 2.2) Matti ajoi toiseksi, italialainen
Alex Turrin (Unieuro Wilier) voitti. Kokonaiskilpailussa Matti on 19.
Kuva Bliz-Merida Pro cycling teamin nettisivulta.

8.4.2016
18. LATTOMERIAJO AVAA VIIKON PÄÄSTÄ KOTIMAAN KILPAILUKAUDEN
Sunnuntaina 17.4. klo 12 käynnistyy kotimainen maantiepyöräilykausi kotimaisella kevätklassikolla Lattomeriajolla. Kilpailu järjestetään nyt toista kertaa Kaasmarkussa Ulvilassa. Perinteisen Lattomeren peltoaukeaa kiertävä vanha reitti jouduttiin korvaamaan uudella reitillä viime vuonna tehtyjen valtatie 8:n liikennejärjestelyjen vuoksi.


MAALISKUU
6.3.2016

MATTI MANNINEN AJOI VOITTOON PORTUGALISSA
Portugalissa ajettiin sunnuntaina yksi maan suurimmista kevätklassikoista, 140 kilometrin Classica da Primavera. 20 kilometrin reitillä, joka kierrettiin seitsemään kertaan, oli pitkä kahden kilometrin mittainen nousu ja sää kisapäivänä oli sateinen. Mannisen ruotsalaisen Bliz-Merida Pro Cycling –joukkueen taktiikkana oli lähteä mukaan irtiottoon heti kisan alkuvaiheilla ja Manninen lähtikin yksin irti jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Hän sai juuri ennen kisan toista nousua seuraansa kaksi muuta ajajaa. Kisassa jaettiin mäkikiripisteitä joka toisella kierroksella, ja Manninen vei ensimmäiset pisteet nimiinsä. Puolivälissä kisaa porilainen Manninen lisäsi mäkiin tempoa, mikä oli liikaa hänen kanssaan ajaneille kahdelle Liberty Seguros –tallin miehelle, joten Manninen jatkoi yksin kisan kärjessä. Takaa-ajavasta ryhmästä tehtiin yksittäisiä iskuja tavoitteena saavuttaa kärjessä ajava suomalainen, mutta nämä eivät onnistuneet aikeissaan. 20 kilometriä ennen maalia Mannisella oli jo kolmen minuutin ero seuraaviin ja maalialueella kisan kuuluttaja oli ehtinyt julistaa suomalaisen moneen kertaan kisan voittajaksi. Manninen piti eron takaa-ajajiin ja hän sai suuret suosionosoitukset yleisöltä ajaen suvereeniin voittoon ennen takana tulevia.- Tehtäväni tänään oli olla mukana kisan alussa lähtevässä irtiotossa, joten tein kaikkeni päästäkseni irti. Oletin, että irtiottoon lähteminen olisi ollut hankalampaa, mutta pääsin kuitenkin hyvin muilta karkuun. Kun kisan puolivälissä sain pudotettua kanssani kärjessä ajaneet kaksi muuta, päätin pistää kaiken likoon ja se riitti maaliin asti, Manninen kertoi Bliz-Meridan kotisivuilla kisan jälkeen. Mannisen hieno ajo kärjessä toi hänelle voiton niin mäkikirikilpailussa kuin sprinttikilpailussa sekä Bliz-Meridalle voiton joukkuekisassa. Mannisen joukkueessa ajoi myös toinen suomalainen Hiski Kanerva. - Tämä on jälleen osoitus siitä, että ajajamme ovat saavuttamassa huippukuntoaan, niin Matti kuin muutkin joukkueemme kuskit. Viikon päästä tiimillämme on ensimmäinen UCI European Tourin kilpailu ja tämän päivän kisa antoi meille lisää itseluottamusta, Bliz-Meridan team manager Dennis Nystrand kertoi joukkueen kotisivuilla. Video kilpailusta youtubessa.